Nieuws

Jannes Koetsier, Verveling 6, 2018, Olieverf op koper, 14 x 14 cm, €450, -

Door Jannes Koetsier op koper geschilderd

Koper platen kunnen zonder zaag- of opspanproblemen in iedere vorm worden gesneden en waren in de zestiende eeuw ongeveer even duur als eikenhouten panelen.

Omdat koper de verf niet absorbeert, blijft iedere penseelstreek, hoe microscopisch ook, goed zichtbaar. Rembrandt gebruikte koper niet alleen om in te etsen. In 1629 maakte hij een klein portretje van een lachende man, een tronie waarin het meer ging om het bestuderen van gelaatstrekken dan om een accuraat portret. De koperplaat heeft Rembrandt eerst voorzien van een laagje bladgoud. Vervolgens schilderde hij in de zijn bekende losse toets met veel clair obscur de tronie. Met de punt van de kwast bespeelde hij het lichteffect nog eens extra door in de natte verf accenten aan te brengen, waardoor het bladgoud door de verf komt schitteren.
De tentoonstelling van kleine schilderijen van Jannes Koetsier op koper laten zien dat ook jonge kunstschilders oude technieken beheersen.

Terug

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten