Betrachten Sie die 2 kunstarbeiten von Gerrits Nico »

Gerrits Nico

Nico Gerrits (1947) heeft ooit gekozen voor een universiteit en niet voor een kunstacademie. Hij werd biofysicus met een specialisatie in de bouw en functie van de hersenen. Na een loopbaan als onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland zijn de zaken nu omgekeerd en besteedt hij een belangrijk deel van zijn tijd aan het maken van beelden.

De redenen om vooral vrouwentorso's te maken zijn voor de beeldhouwer zelf ook niet helemaal duidelijk. Omdat de beelden gewoon in zijn hoofd ontstaan en uitgevoerd worden zonder model of zelfs maar een schetsontwerp, lijken ze vooral een vertaling van zijn eigen gevoelsleven te zijn.

Dat verklaart wellicht voor een deel de merkwaardige aspecten die aan zijn vrouwen kleven. Ondanks een vaak perfect lijkende anatomie voldoen ze niet aan het typische vrouwbeeld, maar zijn dun en hard en ontdaan van elk detail wat niet nodig is om dynamiek en emotionele lading tot uitdrukking te brengen.

Het zijn torso's die oppervlakkig gezien een platte directheid bezitten, maar waaruit bij langere beschouwing een volkomen ander beeld ontstaat, een afspiegeling van de interactie tussen vorm en gevoel die de grondslag vormde van het creatieve proces.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Niederlande

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Öffnungszeiten:
Freitag, Samstag und Sonntag von 12.00 bis 17.00 Uhr. Andere Tage nur nach Vereinbarung.

Die kostenlose Lieferung innerhalb der Niederlande gilt für alle unsere Kunstwerke. Gerne unterbreiten wir Ihnen ein Angebot für Lieferungen ins Ausland.

Sicher online bestellen

✓ Sichere Zahlung per Banküberweisung


✓ Sichere SSL-Verbindung

✓ Die Galerie Wiek XX wurde in das Kunstkaufprogramm des Mondriaan Fund aufgenommen

Rundbrief

Melden Sie sich für den kostenlosen Rundbrief von Galerie Wiek XX an und bleiben Sie über die aktuelle Entwicklungen auf dem Laufenden

Für Rundbrief hier anmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten