bekijk alle 1 kunstwerken van Harro Nikkels »

Harro Nikkels

Groningen (2 januari) – Beeldhouwer Harro Nikkels (Assen, 1944) is op 31 december 2013 na een langdurige, slopende ziekte in zijn eigen woning in de stad Groningen overleden. Hij is 69 jaar geworden. Harro Nikkels kan beschouwd worden als een echte ‘stadse’ beeldhouwer. Zo maakte hij een springende versie van het Peerd van Ome Loeks als relatiegeschenk in een oplage van honderden stuks. Ook ontwierp hij een penning voor de stad.
Harro Nikkels maakte figuratieve beelden. Zijn werk ging uit van vormen in de natuur. Bekend werd hij vooral door zijn, vaak humoristische, sculpturen van dieren. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en werkte in opdracht voor gemeenten en bedrijven, onder andere voor Philips, Museum De Buitenplaats, De Havixhorst en Museum Elburg.
In het voorjaar van 2011, toen de prognose van zijn ziekte somberder was geworden, organiseerde Harro Nikkels een grote en succesvolle afscheidstentoonstelling van zijn werk in het kerkje van Fransum, niet wetende dat hij nog een paar jaar te leven had. De laatste tijd bereidde hij zelfs een tweede tentoonstelling voor. Zover heeft het niet mogen komen.

Eric Bos

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten