bekijk alle 7 kunstwerken van Aerts Dick »

Aerts Dick

Dick Aerts (Haastrecht, 1956)
Dick Aerts volgde de opleiding Monumentale Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht van 1977 tot 1982. Tijdens deze periode specialiseerde hij zich op figuratief beeldhouwwerk.
Sinds 1982 houdt Aerts zich voor-namelijk bezig met de vervaardiging van bronsplastieken, waar de menselijke figuur een belangrijke plaats inneemt.
De mens fungeert hier als uitdruk-kingsvorm voor een gevoel of gedachte, meestal uitgevoerd in een barok model. De bronzen figuren van Dick Aerts, hoewel zeer herkenbaar, zijn niet afkomstig uit de realiteit. Ze komen uit de gedachten wereld van de beeldhouwer.
Al werkend met de boetseer was ontstaan er herkenbare vormen die een soort archetypische herkenning teweegbrengen.
Hierbij verschijnen er meestal vrouwen, heersers op tronen, monumentaal gedachte zuilen en scepters of kernachtige gestaltes. Het vloeiende modelë waarvan Aerts zich bedient, verraadt een beweeglijke werkwijze.
Hij laat zijn handen door het materiaal gaan op zoek naar de sterkst mogelijke expressie. Uit dit proces komen beelden voort, waarin stukken was, glijdende toetsen en getekende lijnen, de stoffelijke uitdrukking vormen van een gevoel of gedachte.
Voor hen die reeds eerder kennis maakten met het werk van Dick Aerts, zal het verassend zijn om te zien hoe de sculptuur zich in steeds grotere vrijheid ontwikkelt.
Bij het kleine werk, de ruimtelijke schetsen, komt de ideeënrijkdom van de beeldhouwer in het bijzonder naar voren.
We zien hier een variteit aan composities die roepen om een uit-voering op groter formaat.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten