bekijk alle 1 kunstwerken van Krämmer Andreas »

Krämmer Andreas

Andreas Krämmer, werd in 1959 in Coburg geboren en was Meisterschüler' aan de Academie voor Beeldende Kunst te Nürnberg bij Professor Christian Hüpfner.
Van 1989 tot 1994 was hij werkzaam als artistiek-wetenschappelijk medewerker aan Technische Universiteit van Braunschweig.
Hij was werkzaam op het Instituut van Professor Jürgen Weber en gaf les in ruimtelijke vormgeving en tekenen aan architectuur studenten.
In 1995 realiseerde hij een grote sculptuur in een nieuwbouwwijk in Braunschweig.
Met zijn sculpturen bevindt hij zich in het spanningsveld van de Noord- en Zuid Duitse beeldhouw traditie, vertegenwoordigd door Gerhard Marcks en Hans Wimmer.
Beide Scholen waren aan de Academie van Nürnberg vertegenwoordigd, respectievelijk door zijn opleider Christian Hüpfner en de beeldhouwer Wilhelm Uhlig.
Het werk van Andreas Krämmer wordt gekenmerkt door een intelligente, traditionele vormgeving, met duidelijke spirituele invloeden en externe impulsen.
Zo ontstaan zinnelijke, begrijpelijke gedifferentieerde mensfiguren in brons.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten