Andreas Krämmer

Andreas Krämmer, werd in 1959 in Coburg geboren en was Meisterschüler' aan de Academie voor Beeldende Kunst te Nürnberg bij Professor Christian Hüpfner.
Van 1989 tot 1994 was hij werkzaam als artistiek-wetenschappelijk medewerker aan Technische Universiteit van Braunschweig.
Hij was werkzaam op het Instituut van Professor Jürgen Weber en gaf les in ruimtelijke vormgeving en tekenen aan architectuur studenten.
In 1995 realiseerde hij een grote sculptuur in een nieuwbouwwijk in Braunschweig.
Met zijn sculpturen bevindt hij zich in het spanningsveld van de Noord- en Zuid Duitse beeldhouw traditie, vertegenwoordigd door Gerhard Marcks en Hans Wimmer.
Beide Scholen waren aan de Academie van Nürnberg vertegenwoordigd, respectievelijk door zijn opleider Christian Hüpfner en de beeldhouwer Wilhelm Uhlig.
Het werk van Andreas Krämmer wordt gekenmerkt door een intelligente, traditionele vormgeving, met duidelijke spirituele invloeden en externe impulsen.
Zo ontstaan zinnelijke, begrijpelijke gedifferentieerde mensfiguren in brons.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 57 806 508
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Veilig online bestellen

✓ betaal veilig met iDEAL
Gecertificeerd met het webwinkel keurmerk.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten