bekijk alle 6 kunstwerken van Jannes Kleiker »

Jannes Kleiker

Jannes Kleiker, (1957, Groningen). Opleiding Academie Minerva te Groningen van 1978 tot 1984. Jannes Kleiker is een figuratief schilder, het werk is vaak realistisch. Hij werkt in olieverf op paneel, op een witte of met rauwe sienna gekleurde achtergrond. Hierop wordt met penseel en gebrande omber de schets gemaakt. Dan volgt in meerdere half dekkende en halftransparante lagen het kleur en licht donker verhaal. Voor Kleiker is de compositie altijd heel belangrijk. Hij houdt van lange smalle formaten.De doorwerkte figuratie van Jannes Kleiker toont aandacht voor compositie in clair obscur en zachte kleuropbouw. Hij schildert veelal vrouwelijk naakt in verstilde poses. Het geheel geplaatst in de romantische setting van een interieur of exterieur, roept op subtiele wijze een poëtische intimiteit op.
Bekend van hem zijn de Grot-cyclus, de Heveskes-cyclus en de Algarve-cyclus, waarbij spetterend zonlicht op het onderwerp valt. Zijn nieuwste Verdriet en Troost cyclus is wederom een prachtig voorbeeld van zijn grote talent.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten