René Tweehuysen

René Tweehuysen (Utrecht 1957) studeerde van 1978 tot 1983 aan de Academie voor Beeldende Kunsten ARTIBUS te Utrecht. In 1999 ontvlucht hij het wilde westen en vindt hij in het uiterste noorden van Friesland (het Bildt) een plek waar nog de nodige ruimte, rust en vrijheid is te vinden. René Tweehuysen is een ervaren portret-schilder. In de loop der jaren is zijn schildershand losser geworden. "Bezieling" dat is waar het hem om gaat. In zijn recente portretten is de mens breekbaar en in zich zelf gekeerd afgebeeld. Ook de intense achtergrond-kleuren spelen in zijn portretten een belangrijke rol. Door het rijpingsproces van laag over laag schilderen in afwisselend dekkende en transparante verf ontstaat er een interessante verfhuid. Naast het schilderen van portretten is het schilderen van landschappen een goede afwisseling. De dijken, kwelders, sloten, akkers, wegen, dorpen van het Bildt en de drooggevallen zandplaten van de Waddenzee, vormen een reliëf en lijnenspel dat Tweehuysen graag schildert. In deze Land-art achtige landschappen zijn geen mensen te zien. De schoonheid van het licht en de vaak dramatische wolkenpartijen in de onmetelijke hemel bepalen voor een groot deel de sfeer in deze landschappen.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten