bekijk alle 3 kunstwerken van Candace Charlton »

Candace Charlton

Candace Charlton (Natal Zuid Afrika, 1968) studeerde van 1987 tot 1990 aan de Rhodes University Grahamstown en behaalde de graad Bachelor of Fine Art.
Inhoud en Motivatie.
"Het aandachtspunt in mijn werk is de vrouwelijk vorm, vooral het portret.
Ik gebruik dit genre als een middel om de veelzijdigheid en de altijd veranderende elementen van vrouwelijk heid te onderzoeken.
Ik wil een groter begrip van de innerlijke geest bereiken en de beeldende woordenschat vinden om dit uit te drukken.
Een bepaalde mate van realisme, geplaatst naast het abstracte, is zichtbaar in mijn werk. Binnen dit spanningsveld schep ik een zinvolle en persoonlijke omgeving voor de figuren om in te wonen.
De overgang tussen de traditionele ideeën van een realiteit en de onbegrensdheid van de verbeelding zijn van veel belang voor mij.
Het is een vreugde om deze kwetsbare
grenzen te verkennen".
"Olieverf is een prachtig medium omdat het goed manipuleerbaar is en een rijkheid heeft van kleur. naast het werken met olieverf werk ik ook graag met de combinatie van pastel en houtskool omdat het een zachtheid en diepte geeft, wat kwaliteiten zijn waar naar ik streef in mijn werk. Olieverf is veeleisender in tijd en energie, pastel is meer direct en geeft sneller resultaat. Het werken met beide mediums bevalt me goed omdat ik het kan aanpassen bij mijn stemming".
"Ik begin vaak een schilderij, met een losse hand, door een rijkheid van kleur en materiaal opbouw aan te brengen. later in het proces laat ik mijn onderwerp meer precies ontstaan. Ik heb wel vooraf bepaalde ideeën in mijn hoofd, maar door los te beginnen voel ik me vrijer. Ik maak vooraf wel schetsen, maar niet op het doek omdat ik dat te beperkend vind. Door zo te werken ervaar ik meer mogelijkheden en kan ik me laten verassen door het onverwachte".

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten