bekijk alle 14 kunstwerken van Gerrie Wachtmeester »

Gerrie Wachtmeester

Gerrie Wachtmeester (1957)
Opleiding: Academie Minerva te Groningen.
In Westerwolde een streek in de provincie Groningen doet Wachtmeester zijn inspiratie op.
Zijn schilderijen zijn opgebouwd in strakke horizontale en verticale lijnen. De atmosfeer is geheimzinnig, zelfs vaak een beetje griezelig. Wachtmeesters verlangen naar het opheffen van de tegenstellingen in het leven is die van een romanticus. Hij is een romanticus in een niet perfecte maatschappij en schildert een wereld waarin het wél klopt. Werken met compositie, symboliek, de immer aanwezige dreiging en toch altijd weer de positieve kant blijkt daarom heerlijk. Wachtmeester houdt van de warme rode kleur van de herfst, het drukt warmte uit en bescherming. De landschappen en gebouwen worden vanuit het geheugen en de fantasie geschilderd. De werkelijkheid was hoogstens aanleiding voor het onderwerp.
Hij laat zich in zijn werk inspireren door de romantische schilder Casper David Friedrich, maar ook door Meindert Hobbema en Jacob Ruysdael.
Het vlakke Westerwoldse landschap, daar waar zijn roots liggen, is voor hem het ultieme landschap. Door monumentale structuren uit hun natuurlijk verband te halen en ze in een romantisch landschap te plaatsen wil Wachtmeester harmonie scheppen tussen sfeer, droom en werkelijkheid. Mensen en dieren passen daar niet bij. Hun aanwezigheid zou de rust van het beeld verstoren en onvoldoende ruimte laten voor de eigen fantasie.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Veilig online bestellen

✓ betaal veilig met iDEAL

✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay informed about new work.

Subscribe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten