bekijk alle 1 kunstwerken van René Jansen (1956 - 2022) »

René Jansen (1956 - 2022)

René Jansen (Groningen 1956) studeerde in 1983 af aan de Academie Minerva te Groningen. De liefde voor het stilleven aangewakkerd door Ben van Voorn en Matthijs Röling bepaalt al bijna 20 jaar zijn doen en laten als schilder, hoewel hij ook wel portretten, naakten en musicerende mensen schildert is het stilleven het onderwerp waar zijn groei als schilder het beste valt af te lezen.

Van ingehouden tonalist naar overtuigd colorist waarbij de toonzetting gaandeweg impressionistischer is geworden. De composities ontstaan veelal vanuit de chaos binnen het atelier. Het niet opruimen heeft tot gevolg dat zogenaamde toevalligheden een belangrijke plek binnen het werk krijgen.

Ook de ruimte waarin het stilleven als het ware opdoemt is van zeer groot belang. Deze is zeer bepalend voor de sfeer, en stelt de schilder in de gelegenheid een balans te zoeken tussen suggestieve, breed geschilderde delen, en meer concreet uitgewerkte fragmenten.

"Bovenal hoop ik dat het schilderplezier en mijn liefde voor het onderwerp van mijn werk afstraalt. Want zonder dat heeft het geen betekenis".

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten