bekijk alle 7 kunstwerken van Rachel Dieraert »

Rachel Dieraert

Rachel Dieraert (1974) volgde haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Vooral de lessen van Matthijs Röling volgde Rachel Dieraert zeer intensief, ook na de academieperiode. Door Matthijs Röling leerde Rachel Dieraert het op elkaar afstemmen van kleuren en het kijken naar toonwaarden.
Daarnaast leerde Rachel Dieraert veel van de beeldhouwer en tekenaar Eddy Roos. Zij leerde van hem het tekenen naar bewegend model, het herkennen van de arabesk en het belang van een compositie binnen een tekening of schilderij.
In 2002 en 2004 werkte Rachel Dieraert samen met vier andere kunstenaars aan een serie muurschilderingen van een Boeddhistische tempel te Kathaluwa, Sri Lanka.
De mens en het menselijk lichaam zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Rachel Dieraert. In haar werk is zij gericht op kleur en monumentaliteit .Rachel Dieraert werkt veelal naar de waarneming, maar niet de puur registrerende of fotografische. Zij gebruikt een realistisch gegeven als aanleiding voor een compositie of kleurdimensie, waarbij ze de reële vorm abstraheert om zo de compositorische basis te versterken. Compositie en abstractie zijn voor haar een belangrijk onderdeel om een schilderij of tekening aan het figuratieve verhaal te laten ontstijgen.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 57 806 508
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Veilig online bestellen

✓ betaal veilig met iDEAL
Gecertificeerd met het webwinkel keurmerk.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten