Herman van Hoogdalem

Herman van Hoogdalem (1956, Groningen)
Opleiding: '75 -'80 Academie Minerva Groningen
Docent Academie Minerva Groningen
Herman van Hoogdalem geniet grote faam als aquarellist van zonovergoten ruimtes.
Zijn eerste interieurgezichten maakte hij in Winsum, nu al weer enige jaren reflecteert zijn werk de lichtwerking in zijn stad-Groninger domicilie.
De aquarellen van Herman van Hoogdalem kunnen niet zonder meer als impressionistisch of postimpressionistisch geclassificeerd worden. Ze zijn eerder een poging om de lichtweergave van de barokke en impressionistische schilderkunst met elkaar te verzoenen. Waar de barokke schilder door het grote lichtdonker contrast kleur inlevert en de impressionist het lichtdonker contrast afzwakt om zoveel mogelijk kleur te kunnen gebruiken, streeft Van Hoogdalem naar een zo helder mogelijk beeld met behoud van kleur in alle partijen.
In recent werk doet "de vrouw" haar intrede in zijn interieurs. Portretten van zijn hand verschijnen in het blad "Noorderbreedte".

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
The Netherlands
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openinghours:
Friday, Saturday and sunday from 12.00 till 17.00
Other days by appointment only

Free delivery within the Netherlands applies to all our artworks. We are happy to give you a quotation for deliveries abroad.

Order safely online

✓ Secure payment by Bank Transfer


✓ Secure SSL connection

✓ Gallery Wiek XX admitted to the art purchase scheme of the Mondriaan Fund

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay informed about new work.

Subscribe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten