Ree Meertens

Ree Meertens (Heerlen, 1960) gelooft dat een schilderij puur visueel contact moet leggen met de toeschouwer, zonder dat een nadere toelichting vereist is, of zelfs maar gegeven kan worden. Nadat de toeschouwer na een eerste blik in het kunstwerk wordt getrokken, moeten zijn ogen kunnen 'dwalen': van geheel naar detail, van detail naar detail naar detail, van detail naar geheel... Het kleinste detail kan van belang zijn bij het overbrengen van de sfeer die het kunstwerk moet uitstralen. De 'Power of life' serie schilderijen waar Ree nu mee bezig is, is daar een goed voorbeeld van.
Ree schildert met name met olieverf, vaak in combinatie met bladgoud of bladzilver, met als ondergrond linnen, koper of papier. Verder maakt zij schilderingen door pigmenten in (gesmolten) glas aan te brengen, en fresco's.
Zij exposeerde op tal van plaatsen in Nederland en België. In 2010 verscheen een boek over haar kunstwerken genaamd 'Ree' (auteur Joan Röell).

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 57 806 508
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Veilig online bestellen

✓ betaal veilig met iDEAL
Gecertificeerd met het webwinkel keurmerk.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten