Look at the 7 art works from Rita Lentz »

Rita Lentz

Rita Lentz (Assen, 1959)
Opleiding: Academie Minerva Groningen 1985 – 1990, afdeling Grafiek, afgestudeerd bij Wim van Veen en Wim Jonkman.
Mijn houtdrukken vormen een verhaal. Ze zijn altijd het resultaat van een zoektocht naar evenwicht. De inspiratie haal ik voornamelijk uit het landschap. Zowel de abstracte als de figuratieve elementen komen uit de directe omgeving. Soms zijn mijn prenten klein en intiem. Het zijn een soort schatkistjes om kostbaarheden of geheimen in te bewaren. Soms ook zijn de prenten groot. Dan voeg ik uitbundiger vormen samen tot een groots landschap.”
Hoe duidelijk de ideeën in het begin ook zijn, tijdens het drukken gaan ze altijd een eigen leven leiden. De structuren, vormen en kleuren dwingen mij bij elke drukgang te bepalen wat er toegevoegd of weggelaten moet worden. Zo ontstaan de landschappen van een verborgen wereld bijna alsof zij zichzelf uit het papier naar voren dringen.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
The Netherlands
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openinghours:
Friday, Saturday and sunday from 12.00 till 17.00
Other days by appointment only

Free delivery within the Netherlands applies to all our artworks. We are happy to give you a quotation for deliveries abroad.

Order safely online

✓ Secure payment by Bank Transfer


✓ Secure SSL connection

✓ Gallery Wiek XX admitted to the art purchase scheme of the Mondriaan Fund

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay informed about new work.

Subscribe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten