Joop Kemp

Joop Kemp ( 1931 overlijdens datum onbekend)
Na een aanvankelijk maatschappelijke loopbaan koos hij op 40 jarige leeftijd toch voor zijn eerste liefde: de beeldende kunst. Als kunstenaar volledig autodidact. Hij ontwikkelde techniek en visie door op tentoonstellingen en in musea te kijken. De eerste grote voorbeelden waren Hercules Segers, Jan van Goyen en Jongkind. Toen hij voor de aquarel koos als voornaamste expressiemiddel werd Turner zijn leermeester. De keuze voor het landschap als onderwerp als onderwerp was geheel in overeenstemming met zijn aard. Bij werken op grote formaten, veelal monochrome is het handschrift de voornaamste expressie. Het handschrift, het ritme, de toon en de tekens geven een landschapsbeeld wat ruimte laat voor verschillende interpretaties. Het directe van de aquarel komt overeen met de inkttechniek en de manier van werken van vooral de Zen kunstenaars. Joop Kemp was op zoek naar het bijna onbedoelde tot stand komen.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
The Netherlands
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openinghours:
Friday, Saturday and sunday from 12.00 till 17.00
Other days by appointment only

Free delivery within the Netherlands applies to all our artworks. We are happy to give you a quotation for deliveries abroad.

Order safely online

✓ Secure payment by Bank Transfer


✓ Secure SSL connection

✓ Gallery Wiek XX admitted to the art purchase scheme of the Mondriaan Fund

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay informed about new work.

Subscribe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten