bekijk alle 2 kunstwerken van Joop Kemp »

Joop Kemp

Joop Kemp ( 1931 overlijdens datum onbekend)
Na een aanvankelijk maatschappelijke loopbaan koos hij op 40 jarige leeftijd toch voor zijn eerste liefde: de beeldende kunst. Als kunstenaar volledig autodidact. Hij ontwikkelde techniek en visie door op tentoonstellingen en in musea te kijken. De eerste grote voorbeelden waren Hercules Segers, Jan van Goyen en Jongkind. Toen hij voor de aquarel koos als voornaamste expressiemiddel werd Turner zijn leermeester. De keuze voor het landschap als onderwerp als onderwerp was geheel in overeenstemming met zijn aard. Bij werken op grote formaten, veelal monochrome is het handschrift de voornaamste expressie. Het handschrift, het ritme, de toon en de tekens geven een landschapsbeeld wat ruimte laat voor verschillende interpretaties. Het directe van de aquarel komt overeen met de inkttechniek en de manier van werken van vooral de Zen kunstenaars. Joop Kemp was op zoek naar het bijna onbedoelde tot stand komen.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten