bekijk alle 5 kunstwerken van Eeke Kuiken »

Eeke Kuiken

Eeke Kuiken (1987) woont en werkt in Groningen. Na haar studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen startte ze met de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Daarnaast heeft zij een masterclass bij Tim Benson in London gevolgd.
Al op jonge leeftijd was Eeke geïnteresseerd in existentiële levensvragen en filosofische onderwerpen Menselijk gedrag hield haar bezig. In haar portretten is zij op zoek naar iets gevoeligs, een soort bezieling.
Kenmerkend voor Eeke’s werk is dat zij speelt met onconventionele composities en afsnijdingen, evenals de dikte van de verfhuid en het werken op grote formaten. Ze heeft een herkenbaar handschrift dat zich kenmerkt door een gedurfde, losse toets en grote gebaren, woelig en expressief. In haar onderwerpen zoekt zij schoonheid in kleine, simpele dingen.
Eeke laat zich inspireren door kunstenaars die de mensfiguur op een interessante, onconventionele manier benaderen. Dit is in haar werk te zien aan de groots opgezette portretten waar veel in gebeurd op gebied van kleur en textuur. Haar eerste serie portretten van daklozen is rauw en dik geschilderd op stevig formaat. Een tweede serie over kwetsbaarheid is veel ‘zachter’ geschilderd en tot slot is er nog spontaan een derde serie COVID-19 ontstaan. Zo vertaalt Eeke Kuiken haar interesse in maatschappelijke kwesties in haar kunst.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Veilig online bestellen

✓ betaal veilig met iDEAL

✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten