Adriaan de Wolf

Adriaan de Wolf (Groningen, 1986) woont en werkt in Amsterdam. Hij schildert graag portretten, mensen en figuren. Binnen dat gebied probeert hij de kwetsbaarheid, en van daaruit ook de kracht te vinden in hetgeen wat hij op het doek zet. Hij redeneert, als je teruggaat naar de kern van iets, komt men aan bij een kwetsbaar punt. Als je dat goed op het doek weet neer te zetten, heeft hij het gevoel dat je vanuit die kwetsbaarheid ook kracht of schoonheid kan laten zien. Zijn werken beelden dan vaak ook een verstilling uit, met daarachter een emotie die misschien niet altijd aan het oppervlak ligt.

Zijn werken bouwt hij op vanuit een basis van techniek, compositie, natuurgetrouwheid, etc, om er een realistisch beeld mee neer te zetten. Vervolgens werkt hij dat verder uit met invloeden van abstractie, mystiek, vervaging om zo een compleet beeld, een verhaal neer te zetten.

Adriaan gelooft erg in een uitspraak dat door velen is gedaan, maar door Picasso wellicht het meest bekend is: ‘learn the rules as a pro so you can break them as an artist’. Dit betekent voor hem dat het schilderen niet beperkt is tot het conventionele traditionele schilderen. Elk schilderij is voor hem dan ook een experiment hiertoe. De regels zijn nu geleerd, tijd om ze te gaan breken.
n September 2019 is het portret onthuld wat ik van de toenmalig burgermeester van Groningen Peter den Oudsten heb gemaakt. Deze hangt nu in de eregalerij van het Groningse stadhuis.
9 sept. t/m 18 okt. 2020 • Eindexamen expositie Klassieke Academie, Galerie Pictura Groningen

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
The Netherlands
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openinghours:
Friday, Saturday and sunday from 12.00 till 17.00
Other days by appointment only

Secure order online

✓ Secure payment by Bank Transfer

✓ Secure SSL connection

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay informed about new work.

Subscribe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten