Marlisa Simonis

Marlisa Simonis (1990, Amsterdam) woont en werkt in Utrecht. Nadat ze een studie Kunst aan de Breitner Academie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en Toegepaste Psychologie (Hogeschool van Amsterdam) gedeeltelijk had afgerond, besefte Marlisa dat ze niet alleen de geleerde psychologische inzichten liever in haar schilderijen verwerkte; ze wilde ook graag meer verdieping in haar schildertechnieken. Van 2015 tot 2020 volgde ze de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.
Opgegroeid in een tijd waarin technologie, computers en toegang tot internet snel toenemen, raakte Marlisa geïnspireerd door mensen die zich geleidelijk meer en meer uitdrukken door middel van technologie. Haar schilderijen zijn een visualisatie van hedendaagse thematiek zoals sociale media, virtual reality en videogames die versmelten met het dagelijks leven.
Kenmerkend voor haar werk zijn de gedurfde maar gecontroleerde penseelstreken en het kleurgebruik. Ze experimenteert ook met zorgvuldig geconstrueerde lagen van textuur en transparantie om de kijker het gevoel te geven dat meerdere werelden samenvloeien.
In 2017 was Marlisa een finalist voor de Summer Scholarship Florence Academy of Art, Italy.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
The Netherlands
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openinghours:
Friday, Saturday and sunday from 12.00 till 17.00
Other days by appointment only

Secure order online

✓ Secure payment by Bank Transfer

✓ Secure SSL connection

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay informed about new work.

Subscribe

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten