bekijk alle 1 kunstwerken van Marcel van Hoef »

Marcel van Hoef

Geboren te Weert (NL) in 1967.

Opleiding: lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid/Kunstgeschiedenis aan Fontyns Hogescholen te Tilburg. Jaar van afstuderen: 1989
Sinds 1993 wordt zijn werk frequent gepresenteerd op kunstbeurzen, in galeries en musea.

De reizen die hij maakt zijn van grote invloed op de ontwikkeling van het werk. Vanaf 1992 onderneemt hij diverse reizen naar Spanje en Italië. Het belangrijkste reisdoel binnen Europa is Berlijn.
De studiereis naar deze stad tijdens zijn opleiding in 1988 (een jaar voor de val van de Berlijnse Muur) krijgt een eerste vervolg in 1991.
De fascinatie voor de onophoudelijke metamorfose van deze stad blijkt onuitputtelijk en leidt in de periode van 1991 tot en met 2002, tot jaarlijks terugkerende korte werkperiodes in Berlijn.
De fascinatie voor het aspect “verandering” vormt de aanleiding voor een aantal reizen naar gebieden in Centraal Azië.
Gemeenschappelijk kenmerk van de reisdoelen is het proces van verandering ( hetzij op politiek, sociaal, economisch en/of cultureel terrein) die de gebieden, zowel recent als in langdurige historische context, hebben ondergaan.
In 1995 reisde hij met de Trans-Siberië-express en bezocht gebieden in Rusland, Mongolië en China. Eveneens van belang zijn de reizen naar landen langs het Zijderoutetraject (1996 en 2000) zoals Oezbekistan, Kirgizië, Pakistan en Noordwest China en het Midden-Oosten in 1999 (Syrië, Libanon en Jordanië).
Een verblijf in Hong Kong in 2006 veroorzaakte een verandering in de thematische focus van zijn werk. Als gevolg van deze verandering zijn de reisdoelen de laatste jaren gericht op dynamische, moderne metropolen zoals Hong Kong,Tokio, Dubai, Singapore en Beijing.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten