Gerard Koster

Gerard Koster (1932) werkt na zijn academietijd afwisselend in Amsterdam en Vlaanderen, waar hij experimenteert met verschillende stijlen en onder-werpen. In 1976 verblijft hij enige tijd in Noord-Groningen en kiest dan voor het weidse landschap van het noordelijk kustgebied. Hij vestigt zijn atelier op het Hogeland. Vanaf die tijd is, onafhankelijk van het gekozen onderwerp, elk schilderij een poging de illusie van eindeloze ruimte op te roepen. De blik is vanaf ooghoogte gericht op de horizon.
Door deze menselijke maat is de verhouding bepaald: een hoge lucht boven een lage horizon.
Licht en atmosfeer vatten de voor-stelling in één verstild totaalbeeld. Het grote formaat versterkt de suggestie van ruimtelijkheid.
De schilderijen lijken open vensters die uitnodigen naar buiten te stappen. Hoewel de landschapsbeelden vaak zijn geabstraheerd tot de basisgegevens; aarde, horizon, lucht, is abstractie geen doel. Weglaten en samenvatten zijn onderdeel van het streven zijn landschapservaring zo sterk mogelijk uit te drukken.
Ook de aquarellen ontstaan vanuit de bewondering voor licht en ruimte.
Maar hier wordt sterk gebruik gemaakt van de spontane mogelijkheden die dit materiaal biedt. De in water vloeiende pigmenten en de karakteristieke wijze van drogen hebben grote invloed op de beeldvorming.
Waar de olieverfschilderijen vaak zeer doorwerkt zijn en streek na streek opgebouwd, is in de aquarellen sprake van gestuurd toeval.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten