bekijk alle 8 kunstwerken van Hennie Van der Vegt »

Hennie Van der Vegt

Hennie van der Vegt (1953, Dalfsen)
Hennie van der Vegt tekent en schildert al zolang hij zich kan herinneren.
Ik ben schilder zoals een ander muzikant is, voetballer of kok. Je bent er altijd mee bezig. Maar wat is voor mij zo belangrijk dat ik het elke keer weer wil schilderen? Wat is mijn waarheid, waar kom ik uit als ik hier in ga, hoe grenzeloos is schoonheid'.
Van der Vegt is geen anatomisch tekenaar die ieder vezeltje afzonderlijk tekent, maar een kunstenaar die ons de natuur aan den lijve laat voelen met zijn fantastische impressies. Het woord impressie roept ogenblikkelijk herinneringen op aan het impressionisme. Een aantal van zijn werken heeft inderdaad dezelfde kleurrijkdom als de late werken van Monet en ook het formaat lijkt er op. Toch is het vooral het formaat waarin veel van van Van der Vegts schilderijen afwijken. Het sterk uitvergroten van zaken, zoals hij doet in zijn bloemschilderijen, past niet bij het traditionele impressionisme en houdt meer verband met andere ontwikkelingen, met name uit de hedendaagse schilderkunst. Op het eerste gezicht zijn ze de eenvoud zelve, maar de schijn bedriegt enorm. Van der Vegt legt zijn ziel in deze werken.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten