Corry Zondergeld

Terug

Corry Zondergeld

Corry Zondergeld (Rotterdam 1970) werd in 1991 toegelaten tot de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. In 1994 rondde zij de opleiding succesvol af met eindexamenwerk dat deels geëxposeerd werd in het Gemeentemuseum van Den Haag.
Na de academie heeft het realisme zich duidelijker gemanifesteerd in haar werk. Zij verbeterde haar tekenvaardigheid en haar kennis van de anatomie door onder andere te tekenen bij de faculteit geneeskunde van de universiteiten van Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Tijdens de lessen van meester-schilder Matthijs Röling (2007-2010) en het schilderen naar model Geke Hankel ontstaat de liefde voor het nat in nat schilderen. Het besef kwam dat de levendigheid in de directe penseelvoering zit en het nemen van snelle beslissingen leidt tot de ontwikkeling van een natuurlijk gevoel voor vorm, toon en kleur. Als het schilderij daarom vraagt wordt het paletmes niet geschuwd. De penseelstreek blijft echter de boventoon voeren. Zondergeld houdt van kleur, maar daar waar licht en donker een duo vormen, verschuift kleur naar de achtergrond en wordt meer gebruik gemaakt van aardetinten.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten