Altenstein Bernd

Terug

Altenstein Bernd

Bezoekers van de Salon d'Automne in 1905 bekeken vol verwondering Maillols Méditeranée. Ze kletsten over de uitgebeelde figuur: deze vrouw kon niet opstaan, omdat de proporties niet klopten.
Een onbekende beschouwer deed de ware ontdekking: deze vrouw hoort niet op te staan. Zij moet zitten omdat de vorm alleen zo ruimtelijke logica heeft.
Dit voorval leidt direct naar het werk van Bernd Altenstein. Zijn overtuiging is dat bij moderne beeldhouwkunst ruimtelijke samenhang niet existeert maar wordt geschapen. De architectonische elementen waarin Altensteins mensvoorstellingen zijn gevat, geven de figuur structureel en visueel houvast. De stabiele vormen van de driehoek en het kwadraat scheppen een schijnbaar geometrisch kader. Echter door de relaties binnen de sculptuur ontplooit zich de ruimtelijke samenhang.
De werken van Bernd Altenstein zijn gebaseerd op het besef dat de relaties binnen een plastiek en wiskundige relaties in de geometrie de visuele paralellen ten spijt- in volstrekt andere werelden thuishoren. We doen alsof ontdekkingen in de kunst een vergelijkbare historische waarde zouden hebben als de ontdekking van Amerika.
Amerika werd maar eenmaal ontdekt. De ontdekking van 1905 herhaalt zich zolang de beeldhouwkunst bestaat.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten