Philip Wiesman

Zurück

Philip Wiesman

Het is alweer 45 jaar geleden dat Philip Wiesman, Academie Artibus in Utrecht heeft verlaten, waarna hij vrijwel direct is begonnen met het maken van etsen.
Zijn aandacht was altijd al uitgegaan naar de omgeving waar hij woonde, een klein lommerrijk plaatsje dat aan de oostzijde van de stad Utrecht is gelegen, op de rand van de Heuvelrug.
Aan zijn etsen is te zien dat deze omgeving hem inspireerde bij het maken van zijn etsen.
De jaren zestig en zeventig was een periode dat de etskunst hier in Nederland bij het publiek grote belangstelling genoot. Hij heeft dit voor een deel nog kunnen meemaken.
Ook na deze 'bloeiperiode' die zo rond 1980 was afgelopen en de meeste kunstenaars het maken van grafiek voor gezien en maar weer zijn schilderen is Philip etsen blijven maken.
Nog steeds is de natuur een belangrijke inspiratiebron. Maar zo af en toe brengt hij ook een stadsgezicht op de etsplaat.
Inmiddels is Philip in Schoorl vlak bij duinen en zee gaan wonen, een plaatsje dat onder de gemeente Bergen valt. Bij zijn laatste etsen is waarneembaar dat hij met een schetsboekje al menigmaal het duingebied heeft betreden.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Niederlande
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Öffnungszeiten:
Freitag, Samstag und Sonntag von 12.00 bis 17.00 Uhr. Andere Tage nur nach Vereinbarung.

Sicher online bestellen

✓ Sichere Zahlung per Banküberweisung

✓ Sichere SSL-Verbindung

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Rundbrief

Melden Sie sich für den kostenlosen Rundbrief von Galerie Wiek XX an und bleiben Sie über die aktuelle Entwicklungen auf dem Laufenden

Für Rundbrief hier anmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten