Jacqueline Kasemier

Terug

Jacqueline Kasemier

Jacqueline Kasemier werd in 1948 in Groningen geboren. Ze kreeg haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. Ze schildert in de traditie van de realisten en ontleent haar onderwerpen o.a. uit de mythologie of uit de geschiedenis. Zo schilderde zij een serie portretten van Margherita di Domenico Bandini, vrouw van de 14e eeuwse 'Koopman van Prato'; een serie portretten en thema's gebaseerd op de dagboeken van de 17e eeuwse Engelsman Samuel Pepys en een serie portretten van 'vroegere minnaressen'.
Naast thematische voorstellingen schildert zij ook stillevens, landschappen en portretten in opdracht. De fijngeschilderde stillevens bevatten vaak symbolische verwijzingen naar bijvoorbeeld vanitasmotieven. Jacqueline Kasemier verwerkt regelmatig fresco-achtige partijen uit Griekse of Romeinse oudheid in haar werk. De verwerkte fresco's stammen veelal uit Pompeji of uit de omgeving van Florence. Er staat een abstracte verwerking van het materiaal naast een realistische benadering om een verfijnde levendigheid te verkrijgen. Dit hanteren van diverse schilder-stijlen verhoogt zowel het kijkplezier als het schildergenot.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten