Herman van Hoogdalem

Herman van Hoogdalem (1956, Groningen)
Opleiding: '75 -'80 Academie Minerva Groningen
Docent Academie Minerva Groningen
Herman van Hoogdalem geniet grote faam als aquarellist van zonovergoten ruimtes.
Zijn eerste interieurgezichten maakte hij in Winsum, nu al weer enige jaren reflecteert zijn werk de lichtwerking in zijn stad-Groninger domicilie.
De aquarellen van Herman van Hoogdalem kunnen niet zonder meer als impressionistisch of postimpressionistisch geclassificeerd worden. Ze zijn eerder een poging om de lichtweergave van de barokke en impressionistische schilderkunst met elkaar te verzoenen. Waar de barokke schilder door het grote lichtdonker contrast kleur inlevert en de impressionist het lichtdonker contrast afzwakt om zoveel mogelijk kleur te kunnen gebruiken, streeft Van Hoogdalem naar een zo helder mogelijk beeld met behoud van kleur in alle partijen.
In recent werk doet "de vrouw" haar intrede in zijn interieurs. Portretten van zijn hand verschijnen in het blad "Noorderbreedte".

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Niederlande
T. +31 (0)597 521 393
M. + 31 (0)6 53 54 1876
E. info@wiekxx.nl

Öffnungszeiten:
Freitag, Samstag und Sonntag von 12.00 bis 17.00 Uhr. Andere Tage nur nach Vereinbarung.

Die kostenlose Lieferung innerhalb der Niederlande gilt für alle unsere Kunstwerke. Gerne unterbreiten wir Ihnen ein Angebot für Lieferungen ins Ausland.

Sicher online bestellen

✓ Sichere Zahlung per Banküberweisung


✓ Sichere SSL-Verbindung

✓ Die Galerie Wiek XX wurde in das Kunstkaufprogramm des Mondriaan Fund aufgenommen

Rundbrief

Melden Sie sich für den kostenlosen Rundbrief von Galerie Wiek XX an und bleiben Sie über die aktuelle Entwicklungen auf dem Laufenden

Für Rundbrief hier anmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten