bekijk alle 5 kunstwerken van Noud Adams »

Noud Adams

Noud Adams (1958 te Leende)
‘De eenvoud van een voorwerp vastleggen op een kwetsbare manier’
Heeft genoten van een brede vijfjarige basisopleiding op de Academie Voor Schone Kunsten Arendonck te België. Hierbij is hij gefascineerd geraakt door het hedendaagse realisme. Na zijn opleiding is hij zich hierin gaan specialiseren op de gedetailleerde figuratie en de daarvoor vereisten technische vaardigheden.
Hij probeert de eenvoud/composities van de stillevens van de Italiaanse Giorgio Morandi, de technieken van de oude meesters, samen te combineren met de moderne stijl en de tegenwoordige waarneembare wereld. Samen vormen dit de elementen van een unieke en eigen interpretatie van het hedendaagse realisme.
Zijn vaste thema hierbij is het stilleven. De alledaagse voorwerpen worden hierbij op een natuurlijke manier weergegeven in een moderne stijl. De compositie gecombineerd met het materiaal en de lichtinval vormt hierbij een belangrijk aspect, waardoor een rustgevend beeld ontstaat. De afgebeelde objecten bestaan doorgaans uit natuurlijke producten, zoals fruit maar ook gebruiksvoorwerpen en glas. Bij al deze soorten speelt de vorm van het object een belangrijke rol.
Alle afgebeelde voorwerpen en de omgeving hebben een onderlinge relatie, omdat ze door elkaar beïnvloedt worden, dit doormiddel van spiegelingen van de voorwerpen en de omgeving. Het aantal afgebeelde objecten samen met de kleur worden beperkt gehouden. De achtergrond samen met de omgeving worden doorgaans onbestemd en egaal van kleur gehouden.
Een van de belangrijkste aspecten van de compositie van zijn werk is de lichtinval. Deze is vaak gedempt waardoor het subtiel neerstrijkt over de gehele compositie, waardoor er een zachte schaduw van de objecten ontstaan. Deze aspecten worden op het schilderij vastgelegd door dunne lage verf over elkaar te heen te strijken. Waardoor een transparant helder realistisch beeld ontstaat, waarbij de voorwerpen energie uitstralen. Het geheel van al deze zaken laten het schilderij een rustgevend beeld uitstralen.
De zoektocht van Noud Adams naar het steeds beter en op eigen wijze vastleggen van een stilleven gaat door, Hierdoor blijft zijn werk innovatief en vernieuwend

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten