bekijk alle 2 kunstwerken van Gerrits Nico »

Gerrits Nico

Nico Gerrits (1947) heeft ooit gekozen voor een universiteit en niet voor een kunstacademie. Hij werd biofysicus met een specialisatie in de bouw en functie van de hersenen. Na een loopbaan als onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland zijn de zaken nu omgekeerd en besteedt hij een belangrijk deel van zijn tijd aan het maken van beelden.

De redenen om vooral vrouwentorso's te maken zijn voor de beeldhouwer zelf ook niet helemaal duidelijk. Omdat de beelden gewoon in zijn hoofd ontstaan en uitgevoerd worden zonder model of zelfs maar een schetsontwerp, lijken ze vooral een vertaling van zijn eigen gevoelsleven te zijn.

Dat verklaart wellicht voor een deel de merkwaardige aspecten die aan zijn vrouwen kleven. Ondanks een vaak perfect lijkende anatomie voldoen ze niet aan het typische vrouwbeeld, maar zijn dun en hard en ontdaan van elk detail wat niet nodig is om dynamiek en emotionele lading tot uitdrukking te brengen.

Het zijn torso's die oppervlakkig gezien een platte directheid bezitten, maar waaruit bij langere beschouwing een volkomen ander beeld ontstaat, een afspiegeling van de interactie tussen vorm en gevoel die de grondslag vormde van het creatieve proces.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Nederland

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Openingstijden:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00
Andere dagen alleen op afspraak.

Voor al onze kunstwerken geldt namelijk gratis levering binnen Nederland. Voor leveringen naar het buitenland geven wij u graag een prijsopgave.

Veilig online bestellen

✓ Betaal veilig met iDEAL


✓ Veilige SSL verbinding

✓ Galerie Wiek XX toegelaten tot de kunstkoopregeling van het Mondriaan Fonds

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Galerie Wiek XX en blijf op de hoogte van actueel werk

Inschrijven nieuwsbrief

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten