Betrachten Sie die 2 kunstarbeiten von Karel Zijlstra »

Karel Zijlstra

Dat er vroeger andere mensen op de wereld waren intrigeert Karel Zijlstra mateloos. Mannen en vrouwen met denkbeelden die zich in de loop van de evolutie hebben ontwikkeld van zuiver dierlijk tot het hoogste spirituele niveau. Bij gebrek aan wetenschappelijke kennis geloofden zij in goden en wonderen en vertelden zij elkaar verhalen om het leven te verklaren en draaglijk te maken. Zij vormden geheime genootschappen, op zoek naar de waarheid achter de werkelijkheid die verkondigd werd door koning en clerus.

De fascinatie voor de menselijke evolutie is de leidraad in het werk van Karel Zijlstra. Hij vond zijn inspiratie bij de Kelten, die vanuit Oost-Europa via Scandinavië en Engeland in Ierland terecht kwamen. Hun natuurgodsdienst sloot naadloos aan bij het intuïtieve, religieuze gedachtengoed van Zijlstra.

Zoals de Keltische danser zich rechtopstaand beweegt, zo reiken ook de beelden van Karel Zijlstra naar verheffing en vergeestelijking. Als ijle godenfiguren in Ierse mistvelden rijzen zij op uit de aarde, zonder voeten, maar onaantastbaar in hun spiritualiteit. Vaak worden deze ingetogen, ranke figuren vergeleken met Masaï krijgers of Egyptische goden. Terecht, volgens de kunstenaar. Want zijn zoektocht naar de herkomst, de wording en de toekomst van de mens is universeel en omspant alle volkeren en culturen.

Karel Zijlstra (1958) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Sinds 1989 legt hij zich volledig toe op het beeldhouwen. In diezelfde periode ontdekte hij de Keltische en middeleeuwse literatuur. De legendes van Koning Arthur, de Heilige Graal en Parzival, alsmede de Ierse mythen en sagen, vormen tot op de dag van vandaag de inspiratiebron van zijn gewichtloze bronsfiguren.

Contact

Galerie Wiek XX
Voorstraat 50
9693EH Bad Nieuweschans
Niederlande

Tel Henriëtte Mulder: + 31 (0)6 53 54 38 45
b.g.g. +31 (0) 6 53 54 18 76
E-mail: info@wiekxx.nl

Öffnungszeiten:
Freitag, Samstag und Sonntag von 12.00 bis 17.00 Uhr. Andere Tage nur nach Vereinbarung.

Die kostenlose Lieferung innerhalb der Niederlande gilt für alle unsere Kunstwerke. Gerne unterbreiten wir Ihnen ein Angebot für Lieferungen ins Ausland.

Sicher online bestellen

✓ Sichere Zahlung per Banküberweisung


✓ Sichere SSL-Verbindung

✓ Die Galerie Wiek XX wurde in das Kunstkaufprogramm des Mondriaan Fund aufgenommen

Rundbrief

Melden Sie sich für den kostenlosen Rundbrief von Galerie Wiek XX an und bleiben Sie über die aktuelle Entwicklungen auf dem Laufenden

Für Rundbrief hier anmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ook onze privacystatement. Ok, sluiten